Skatteregler

For at vår tjeneste skal fungere optimalt er vi opptatt av at ting skal gjøres riktig. Derfor jobber vi aktivt for å sikre at alle småjobber som utføres via tjenesten rapporteres etter gjeldende lover og regler.

For bringere

I hovedsak er det 3 forskjellige beløpsgrenser du må forholde deg til som Bringer. Disse beløpsgrensene gjelder hovedsakelig private bringere som ikke har etablert selskap. 


Tjen inntil 6000 per private oppdragsgiver

Som privatperson kan du tjene inntil 6000 kroner per arbeidsgiver uten å skatte av det. I vår løsning vil du bli varslet hvis du overgår denne grensen med en arbeidsgiver. For å fortsette arbeid for denne arbeidsgiveren må arbeidet beskattes. 


Tjen inntil 1000 per bedrift oppdrag

Som privatperson kan du tjene inntil 1000 kroner per arbeidsgiver som er bedrift. Ved oppdrag over dette må både bedrift og du rapportere på inntekt til skatteetaten. For bedrift oppdrag over 1000 kroner må bringer oppgi de personopplysninger som bedriften trenger for å rapportere på oppdraget. 


Maks 50 000 kroner per år som privatperson

I vår løsning har vi satt en sperre på 50 000 kroner. Hvis du som bringer ønsker å ta på deg oppdrag utover denne beløpsgrensen må du registrere et selskap eller enkeltmannsforetak for å kunne fortsette å få oppdrag. Som bringer varsler vi deg om dette når du passerer 40 000 kroner, så du får tid til å etablere et selskap. Ved å gå inn på din personlige profil på Nimber.com vil du til enhver tid ha tilgang til månedsrapporter med en oppsummering av hvor mange oppdrag du har gjennomført og totalbeløp for oppdrag per måned. 


Har du spørsmål vedrørernde skatt, kan du ta kontakt med oss på support@nimber.com, eller 

du kan også lese mer om skattereglene for småjobber på skatteetaten.no. Er du i tvil ta kontakt med Skatteetaten på e-post eller telefon 800 80 000.

For avsendere

Trenger du hjelp til å sende noe som en privatperson kan du gjøre dette trygt ved hjelp av vårt bringer nettverk. Hver husstand kan i løpet av ett år betale inntil 6.000 kroner til en person – skattefritt, og inntil 60.000 kroner totalt til flere personer så lenge hver ikke utgjør over 6.000 kroner.


Benytter du Nimber som bedrift, må du være obs på at det er egne regler som gjelder. Alle oppdrag av en størrelse over 1000 kroner på rapporteres til skattemyndighetene. 


Vi oppfordrer til å benytte bringere som er registrert som bedrift så godt det lar seg gjøre.