FAQ (Frequently asked questions)

Ofte stilte spørsmål

Nedenfor finner du svar på spørsmål som brukere har stilt opp gjennom tiden. Hvis du ikke finner svar på det du lurer på nedenfor, er du hjertelig velkommen til å kontakte vår support.

Hva er Nimber?

Nimber er en sosial og kostnadseffektiv leveringstjeneste der du kan sende hva som helst, når som helst, hvor som helst med bringere som skal den veien uansett.

Enten du skal kjøre bil, ta toget eller bare har anledning til å ta med deg noe, kan du via vår markedsplass (plattform på mobil eller web) finne oppdrag du kan tjene litt ekstra penger på ved å ta med deg en vare samme vei som du skal. Med oppdrag store som små kan du få dekket litt av transportutgiftene dine eller bare tjene noen ekstra kroner ved å ta med deg forsendelser på vei til jobb, skole, ferie eller andre reiser.

Her er et sammendrag av hvordan plattformen vår fungerer. Nimber oppdrag består av 6 steg:

  1. Senderen legger ut et oppdrag med informasjon om hente- og leveringsted, samt størrelse på varen og pris.
  2. Vi varsler bringere basert på deres rutespesifikasjoner for å finne en match til ditt oppdrag.
  3. Bringeren sender et tilbud til senderen inkludert et forslag til dato for henting og levering.
  4. Senderen aksepterer tilbud fra ønsket bringer og arrangerer hente- og leveringsted.
  5. Bringeren henter og leverer varen.
  6. Senderen feirer at varen er levert - bringeren mottar sin belønning - bringeren feirer :)

FOR BRINGERE

Hva er en ‘bringer’?

Bringere er de som utfører oppdrag. Alle kan være bringere, uavhengig av om du sykler, reiser med buss, tar toget eller kjører bil. Har du en ledig hånd eller litt ekstra plass i bilen kan du ta med noe samme vei og tjene noen ekstra kroner. Ved å utnytte overflødig plass når du er på farten så er du også med på å bidra til Norges mest bærekraftige leveringsløsning!

Hvordan blir jeg en bringer?

Du kan enkelt registrere deg på nimber.com/register. Skriv inn fullt navn, mail-adresse, telefon, kontonummer og annen relevant informasjon. Jo mer informasjon du legger til (informasjon om kjøretøy for eksempel), jo enklere er det for oss å matche deg med relevante oppdrag. Vi anbefaler deg også å laste opp et profilbilde.

Hvordan finner jeg varer som skal leveres?

Det finnes to alternativer: det ene er å søke på oppdrag i ditt område på Nimber, eller søke på en rute du har planlagt å kjøre. Om det er en rute du kjører ofte kan du lagre dette slik at du mottar varslinger fra oss hver gang et oppdrag blir lagt ut på denne ruten.

Hvordan får jeg betalt?

Det ordner vi! Når du tilbyr deg å ta et oppdrag og senderen aksepterer tilbudet avtaler man når varen skal hentes og leveres, og til hvilken tid. Når varen er levert går du inn i oppdraget og merker det som levert. Senderen vil godkjenne levering innen 24 timer og når de gjør det behandles betalingen til bankkontoen du har registrert på din profil. For at betalinger skal fullføres er man nødt til å verifisere sin ID.

Hva med skatt og avgifter?

De fleste land tillater frakt av ting for andre for å redusere sine egne reisekostnader, uten at dette har skattemessig betydning. Hvis du er en kommersiell bringer er du pålagt å identifisere deg som en bedrift på Nimber. Du er selv ansvarlig for å innrapportere inntekter i din skattemelding. Nimber anbefaler at du kontakter Skatteetaten direkte dersom du har spørsmål rundt skatt av dine inntekter.

FOR SENDERE

Hva kan jeg sende?

Gjennom Nimber kan du sende mer eller mindre alt som kan flyttes på. Vi har kun et par unntakstilfeller. Det er ikke lov til å sende farlige stoffer eller våpen, samt ting som ellers er utenfor lovens rammer.

Hvor mye koster det å sende noe?

Til syvende og sist er det du som bestemmer hvor mye du ønsker å betale. I det du registrerer oppdraget vil vi komme med en anbefalt pris basert på lignende leveranser som tidligere har funnet sted. Denne prisen kan du justere etter eget ønske. Likevel kan det noen ganger hende at bringere ikke oppfatter belønningen som rettferdig; har du ikke mottatt noen tilbud innen 24 timer kan dette være en indikasjon på at en prisøkning bør vurderes.

Hva om noe skulle gå galt?

Alle oppdrag som aksepteres, bekreftes og leveres gjennom Nimber er forsikret opptil 10.000 NOK gjennom Tryg Forsikring. Se betingelser og vilkår fra Tryg Forsikring her. For at forsikringen skal gjelde må betalingen skje via Nimber sin plattform (andre betalingsmåter som Vipps, kontanter o.l er ikke tillatt). Dette inkluderer å akseptere tilbud og godkjenne leveringen av varen. Forsikringen dekker kun skade/tyveri som har skjedd under levering via Nimber (fra varen er plukket opp til den er levert hos mottaker).

Kan jeg endre opplysninger i oppdraget mitt?

Så lenge du ikke har godtatt et tilbud fra bringer står du fritt til å endre eller oppdatere opplysninger i oppdraget, inkludert tittel, pris, bilde, beskrivelse, leveringsfrist, og hente- og leveringssted.

Kan jeg avlyse et oppdrag etter jeg har lagt det ut?

Du kan avlyse et oppdrag så lenge du ikke har akseptert et tilbud fra en bringer. Har du utestående tilbud er det viktig at du tar kontakt med bringeren(e) og avslår tilbudet før du faktisk avlyser oppdraget. God kommunikasjon er en viktig del av Nimber-tjenesten.

Når og hvordan betaler jeg?

All betaling skjer elektronisk gjennom Nimber. For å kunne akseptere et tilbud må du fylle inn kortinformasjon under “Betalingsdetaljer” på din profil. Så snart dette er gjort vil du kunne godta tilbudet slik at bringeren kan utføre leveransen. Du vil dog kun belastes for oppdraget i det begge parter har bekreftet levering. Du vil ikke bli belastet før varen er registrert som levert av deg eller, alternativt, 24 timer etter bringer har bekreftet levering.

Hvordan betaler jeg bringeren?

Det ordner vi! I det et oppdrag bekreftes levert belaster vi bankkortet du har knyttet til din profil og overfører det avtalte beløpet til bringeren. Ikke betal bringeren kontant ved levering, da dette fører til at du betaler to ganger. Å betale med kontanter, vipps eller andre betalingsmåter utenfor Nimber er imot våre betingelser og støtter ikke en eventuell forsikring gjennom Nimber.

Mottar jeg kvittering, og inkluderer det MVA?

Etter oppdraget er fullført og betalt vil Nimber lage en kvittering som du kan finne under “Fakturahistorikk” på din profil. Kvitteringen vil vise bringerens belønning og Nimber sin avgift. MVA vil kun bli registrert dersom bringeren er registrert som en bedrift. Kvitteringen vil da vise MVA-summen for oppdraget inkl. MVA-nummeret til bringerens bedrift. Om transaksjonen er fritatt fra MVA vil ikke MVA være inkludert på kvitteringen.

Kan bedrifter bruke Nimber?

Absolutt! Vi har over 100 små og mellomstore bedrifter fra forskjellige industrier som frakter for eksempel møbler, elektronikk, kunst og musikkutstyr via Nimber. Vi har gjort det enklere for bedrifter å legge ut oppdrag og å følge med underveis i leveringen. For å få tilgang til utvidede funksjoner må bedrifter registrere seg på Nimber Bedrift her.